Fundació Chökyi Ö

Les tres excel·lències principals del camí de l'alliberament de Je Tsongkhapa.

Les tres excel·lències principals del camí de l'alliberament de Je Tsongkhapa.

Dje Tsongkhapa (tib. rje tsong kha pa) Mestre i erudit tibetà, 1357-1419, va ser un gran Lama.
Si observem els seixanta-dos anys de la seva vida i considerem tot el que va estudiar, i practicar, amb tots els textos que va escriure i va ensenyar; a més dels retirs que va realitzar –incloent-hi el fet de fer estatuetes de guix “tsa-tsa”-, ens sembla impossible que algú sigui capaç de fer-ne solament una d'aquestes accions, en una sola vida.
El text que estudiarem en aquest curs és una instrucció extremadament concisa, tanmateix completa i excel·lent, sobre el camí del Buda des de l'inici fins a l'alliberament, dirigida als practicants.

La primera estrofa diu:
“El significat essencial de tots els ensenyaments de Buda, el camí que lloen els nobles bodhisatves i la porta d'entrada per als afortunats que desitgen trobar l'alliberament, en la mesura de les meves capacitats, ara us ho explicaré”.

De quina manera, la pura renúncia al samsara constitueix la porta d'entrada a la via de l'alliberament?
Per quina raó la motivació pura de la boditxita, camí que lloen els nobles bodisatves, ha d’acompanyar aquesta renúncia?
Quin tipus de saviesa constitueix el significat essencial dels ensenyaments de Buda?
Comprendre correctament aquestes tres excel·lències: la pura renúncia, la motivació pura de la boditxita i la saviesa, és imprescindible per a poder emprendre un retir i aconseguir l'alliberament.
El significat profund d'aquest ensenyament l’explicarà, durant el cap de setmana el Lama Khenpo Ngedön.
Us donem la benvinguda a totes i a tots!

Les activitats es poden modificar o cancel·lar, Consulteu la pàgina web regularment