Fundació Chökyi Ö

Els cinc camins de l'alliberament

Els cinc camins de l'alliberament

L'alliberament, també anomenat cessació o nirvana, és l'objectiu últim dels practicants de la via budista. El fi que hom persegueix és alliberar-se del samsara i aconseguir la cessació del patiment.
Per a això és necessari recolzar-se en mètodes, i aquests mètodes constitueixen “La quarta veritat dels Éssers Nobles”:
La veritat del camí.
La presentació comuna a tots els vehicles del budisme consta de cinc camins que són un conjunt d'ensenyaments, mètodes, i pràctiques.
-El camí de l'acumulació
-El camí de la unió
-El camí de la visió
-El camí de la meditació
-El camí on no hi ha res més a aprendre
Tots aquests camins tenen com a fonament una base inicial, una base d'alliberament, que és l'ètica excel·lent.
Després el practicant podrà progressar en el camí gràcies a l'estudi i a la reflexió, desenvolupant així un coneixement excel·lent que li permetrà eliminar totes les comprensions errònies i tots els dubtes.
Llavors és quan es comprometrà en la pràctica meditativa. Al mateix temps, el practicant adoptarà un comportament harmoniós amb el Dharma.
Cada camí consta de pràctiques meditatives específiques que es recolzen en instruccions. Aquestes pràctiques permeten el desenvolupament de l'atenció que cada vegada es fa més gran en el transcurs dels diferents nivells. La pròpia atenció afavoreix el desplegament de la saviesa fent que les capacitats del practicant es desenvolupen cada vegada més.
Lama Khenpo Ngedön, amb una explicació molt detallada dels diferents camins, ens incitarà a recórrer-los progressivament.
Us donem la benvinguda a totes i tots!

 

Les activitats es poden modificar o cancel·lar, Consulteu la pàgina web regularment