Fundació Chökyi Ö

Reina de les pregàries d'aspiració de conducta excel·lent de Samantabhadra.

Reina de les pregàries d'aspiració de conducta excel·lent de Samantabhadra.

A la nostra veritable naturalesa, se l'anomena el Buda primordial, Samantabhadra o Kungtuzangpo. Representa l'absolut, la puresa primordial de la nostra pròpia ment. Aquesta pregària és una de les principals formes de generar mèrit en el budisme tibetà.

Kongtrul Rinpoché explica que abans de ser Budes, eren éssers ordinaris. Tenien afliccions i cometien errors. Han dissipat els defectes i purificat les negativitats, han recorregut el camí i completat les acumulacions per a realitzar l'estat lliure de tot defecte. Abans d'això, han realitzat grans aspiracions per a realitzar el bé dels éssers.

El benefici de la pràctica de les aspiracions no està atorgat per alguna cosa o algú de l'exterior. És un fenomen natural que és el resultat de la interdependència. Per exemple, algú que es troba sota la influència de la ignorància, naturalment desenvolupa afliccions. Si aquesta persona purifica la seva ignorància, de manera natural les afliccions disminueixen i obté pau i benestar. No és una cosa que es concedeix sinó que és un procés natural.