Fundació Chökyi Ö

La causa de la felicitat i de l'benestar és shine-lhaktong (1)

La causa de la felicitat i de l'benestar és shine-lhaktong (1)

La causa de la felicitat i del benestar és shiné-lhagthong. Per alliberar la ment de les emocions pertorbadores i de les fabricacions, com es practiques aquestes dos meditacions? I meditació 1a part.

Aquest curs s’impartirà els dies 26 i 27 de juny i 3 i 4 de juliol de 2021

Ensenyaments online amb l’aplicació Zoom

Shamata (shiné) és romandre en tranquilitat i calmar la ment, mentre que la visió especial de vipashana (lhagthong), através de l’examen analític, condueix a la visió de la realitat genuïna, la qual és vacuïtat (shūnyatã). Shamata es desenvolupa primerament en la pràctica preliminar i després es refina encara més amb la connexió amb vipashana. Com a meditadors, és important aprendre aquests dos tipus de meditació i, seguidament, practicar amb un bon mestre de meditació. Amb la finalitat d’apaivagar la nostra ment i fer que aquesta sigui flexible, capaç d’arribar a la pau interior més genuïna i estar completament lliure de totes les emocions pertorbadores, és necessari practicar aquests dos tipus de meditació.
Pel que fa a shamata, hi ha varis obstacles que impedeixen el seu desenvolupament que es poden superar a través de nou etapes, de sis poders i quatre activitats mentals.
S’explicaran més detalls durant el curs i els explorarem junts meditant.
Gràcies,
Khenpo Ngedön.

Horari: dissabte i diumenge de 17 :00 a 19:00
Preu: 10€ cada sessió de dues hores